LA DINAMO amb l’EPA VICENT VENTURA

La DINAMO acció social som un Centre de Dia que treballem amb joves que provenen de contextos socioeconòmics de vulnerabilitat i exclusió social. Prioritzem la participació d’adolescents embarassades i mares joves amb fills i filles; joves relegades als àmbits  privats i domèstics i que no tenen l’oportunitat d’accedir a recursos formatius i d’autoocupació per la seua condició de mares joves. També treballem amb joves amb mesures judicials, de protecció i amb situacions socio-familiars de gran vulnerabilitat. Ambdós col·lectius es troben exclosos dels sistemes formals d’educació i formació, allunyats dels circuits normalitzats d’inserció sociolaboral, amb xarxes socials fràgils i disperses, sense possibilitat de promoció social…

La Dinamo acompanya a les joves embarassades i mares joves en el seu procés i ofereix als i les joves l’oportunitat de tenir una experiència pre-laboral en dos sectors emergents i amb possibilitats per a l’impuls d’iniciatives d’autoocupació: l’agricultura ecològica i l’elaboració artesanal i venda on-line de productes d’higiene infantil (tartes de panyals).

L’any passat, la DINAMO i l’EPA Vicent Ventura varem signar un conveni de col·laboració gràcies al qual, els i les joves podien preparar-se el GES I i GESII (Graduat en Educació Secundària) en el Centre de Dia i realitzar els exàmens en la Vicent Ventura.

Aquest conveni va significar moltíssim per als i les joves de la Dinamo: per primera vegada  assistien a les classes motivats, tornaven a estudiar de nou, s’il·lusionaven amb la possibilitat d’obtenir el Graduat en Educació Secundària i trobaven en la Vicent Ventura l’ambient i l’acollida que tal vegada els havia faltat en els sistemes tradicionals d’ensenyament.

L’any passat van cursar GES I (graduat escolar nivell I) i enguany començaven amb moltes ganes el GES II, que una vegada superat els dóna el tan desitjat Graduat en Educació Secundària, la titulació tan necessària per a que es puguen insertar sociolaboralment.

El tancament de l’EPA Vicent Ventura va ser un colp molt fort per als i les joves i per als educadors i educadores que treballem colze a colze amb ells. Però continuem treballant, fent classes, estudiant i preparant el GES II, perquè confiem que finalment s’arribarà a un acord entre tots els agents implicats i l’escola tornarà a obrir.

L’EPA Vicent Ventura no pot tancar. És molt més que una escola, fa una veritable tasca social i tan sols parlant amb l’alumnat que ha passat per ella durant aquests anys, trobareu infinites raons per a REOBRIR l’EPA Vicent Ventura.

 

foto-grupo-ventura

Alumnat de l’EPA Vicent Ventura visitant els camps d’agricultura ecològica de l’alumnat de la DINAMO

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s